Как да поддържате Вашите дрехи

I love my wardrobe!
Ние, в AVIN boutique създаваме всичко с много любов. И някак естествено очакваме и Вие, техните притежатели, да им отделяте специално внимание.
Поради тази причина решихме да създадем специален пост, в който Ви препоръчваме подходяща грижа за всеки AVIN артикул в зависимост от материята и спецификата му. 
Тези препоръки са съобразени само с материите, които използват дизайнерите на AVIN boutique и нямат претенция и отношение към други брандове. 


Колкото и да не ви се вярва, не винаги се налага да носите най-елегантните си дрехи на химическо чистене.

Можете да се грижите за тях и у дома. Нужни са ви само подходящ препарат и няколко полезни съвета. Ето нашите предложения, за това как да перете най-красивите си облекла

Панталони, клинове и поли от материя Punto Milano: обръщайте наопаки преди пране. Температурата не бива да превишава 40°. Суши се вертикално.

Дрехи в контрастни цветове: за по-голяма експресивност, ние в AVIN, използваме комбинации в контрастни цветове. За да поддържате Вашите дрехи винаги използвайте кърпички за улавяне на цветовете или перилен препарат със същата специализация. Никога не накисвайте Вашите контрастни дрехи за дълго време (дори в студена вода), защото тъмните цветове пускат и оцветяват светлите от дългото киснене. Пране на ръка има в предвид изпиране на ръка, а не престой във вода.

Дрехи в черно: много често за достигане на максимална дълбочина на черния цвят, производителите в Италия използват естествени багрила. Това, че Вашата дреха боядисва, не означава, че е некачествена, а че багрилото е с естествен произход. Винаги препоръчваме черните дрехи да се перат само с други такива и подходящ препарат за черно. Също така, след покупка накиснете за 5 мин. Вашата черна дреха в хладка вода, за да фиксирате цвета.

Дрехи от ацетатна коприна: ацетатната коприна е материя любима на много дизайнери, защото се поддържа лесно, а изглежда изключително стилно, с лек блясък и нежно докосване. Ние я използваме изключително често (за дълги рокли и туники). Можете да перете в пералня на деликатно. Сушете нормално. Не използвайте сушилня. Препоръчваме естествено съхнене. Ацетатната коприна отбелязваме само с понятието коприна. Когато коприната е естествена отбелязваме "естествена коприна". Винаги обръщайте внимание на това. Ацетатната коприна също е коприна и това, че не е естествена, не означава, че е със спорни качества и красота. На вътрешните етикети се отбелязва и като полиестер, тъй като няма специално влакно за нея, а поддържането е като непретенциозните, полиестерни материи.

Дрехи от кашмир: винаги ги обръщайте наопаки преди пране. Нагласете пералнята на програма за вълна, ръчно или деликатно пране. Температурата не бива да превишава 40°. Оставете дрехата да изсъхне легнала. 

Дрехи с много елементи: ние, в AVIN, обожаваме елементите от различни материи. Пандели, кристали, копринени цветя, всички те придават особен артистизъм. За да запазите тяхната форма перете на ръка. При пране в пералня на 30 градуса,  коприната или шифона  се разнищват и изглеждат като пера. Ефектът е много красив, но предварително трябва да решите дали желаете точно него.

Дрехи плетиво: обемни жилетки и пуловери, вечната зимна тенденция. Перете на програма "Wool". Тя не степва влакното и не предизвиква свиване. Винаги подбирайте специален препарат

Дрехи от мрежа (пола пачка): можете да перете в пералня. Мрежата ще омекне и няма да е със същия ефект. Ако искате колосания и ефект да се задържи, перете само на ръка.

Деним: обърнете наопаки, за да избегнете избеляването на цвета. Перете в студена вода (под 50°), за да не се свие. Не перете заедно с други дрехи, тъй като е възможно платът да пуска боя.

Якета с олекотена вата: препоръчваме да не се експериментира. Заложете на химическо чистене. Можете да перете и в специален плик, за дрехи с вата на много щадяща програма. 

Коприна: изберете най-кратката програма и я включете за деликатно пране. Използвайте мек перилен препарат без ензими и избелители. Перете само заедно с нежни материи в подобни цветове. Ако пералната ви машина е с горен капак ви препоръчваме да поставяте коприната в специална торба за пране. За да изсъхне я прострете или я изсушете в сушилнята.

Дрехи с декорации: бъдете особено внимателни при прането им. За повече защита ги поставете в специална торба за пране. Изберете програма за деликатно или ръчно пране. Използвайте студена вода и мек перилен препарат. Прострете или оставете дрехата да изсъхне на чиста, плоска повърхност. Ако на дрехата има панделки, преди пране нанесете тънък слой прозрачен лак за нокти по краищата, за да ги запазите.

И не забравяйте...качеството на дрехите няма нищо общо с продължителността им на присъствие във Вашия живот. Точно, както качеството на един човек, няма връзка с времето, което той ще реши да прекара в нашия живот. 
Радвайте се на любимите Ви дрехи, докато те са сред Вас. И се грижете с внимание и любов за тях. Така, те ще споделят Вашия живот по-дълго.