Материите на AVIN и тяхната същност

кашмир

Самата дума „кашмир” създава усещане за мекота, ефирност и стил. Кашмирът е нежно падащ, лек вълнен плат със слаба лъскавина и копринена гладкост. Чистият кашмир е особено ценен, заради своята удивителна способност да запазва непроменена телесната топлина, както при много ниски температури, така и при високи. В миналото е бил привилегия само на знатните особи.
От естествената тъкан се създава елегантно дамско, мъжко и детско облекло: от прекрасни шалове, прилепнали пуловери, дълги блузони, екстравагантни рокли, до класическите жилетки и сака.
С подобряването на стандарта на живот в Европа, САЩ и Япония хората все повече купуват по-скъпи, но качествени дрехи. Така дрехата от кашмир става задължителна в нашия гардероб, защото тази тъкан е символ на качество. Кашмирът не причинява алергии, не се деформира, ако се грижат добре за него, запазва цвета и мекотата си.
Произвеждат се изделия от кашмир за всички сезони. Да носиш кашмир е като да се обвиеш в блажена прегръдка, защото е изключително мек и гали кожата.